Arcbőr: Csepreghy szerint erősödik a civil szféra

Évről évre egyre erősebb a civil szektor Magyarországon, a civil szervezetek száma egyre emelkedik - mondta Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség helyettes államtitkára a 7. Civil licit fenntarthatósági aukció megnyitóján, szerdán Budapesten.
Az eseményen különböző civil szervezetek szolgáltatásait vásárolhatják meg az erre nyitott vállalatok.

A helyettes államtitkár, az esemény fővédnöke kiemelte: ez a program azért fontos, mert segít a civil szervezetek finanszírozási problémáinak megoldásában, továbbá így olyan önkénteseket állíthatnak egy-egy kezdeményezés mellé, akik korábban nem vettek részt hasonló tevékenységben.

Csepreghy Nándor emlékeztetett: 2009-ben tartotta a kormány először fontosnak, hogy részt vegyen ebben a kezdeményezésen, azóta áll mögé. A jelenlegi kormány azért teszi ezt, mert a civil szektor egyre erősebb, ma 80 ezer civil szervezet működik Magyarországon - közölte.

Úgy vélte, a válságot követően nehezebbé vált a szervezetek finanszírozása, és ez a program abban segíthet a civileknek, hogy új típusú forrást vonjanak be.

A helyettes államtitkár arra is kitért, hogy "sajnálatos vita" alakult ki a civilfinanszírozás tekintetében a magyar és a norvég kormány között. De nemcsak az az egy civil szervezet létezik, amelyet a norvégok támogatnak, hanem sokkal színesebb a civil szféra - közölte.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.