Áramszünet miatt újabb per indulhat

Kártérítési pert helyezett kilátásba Újfehértó önkormányzata az E-ON-nal szemben, mivel egy áramkimaradás után,álláspontjuk szerint az áramszolgáltató hibás tájékoztatása miatt több mint kétezer adag ételt kellett megsemmisíteni a város központi konyháján.

Az E-ON Hungária Zrt. október 16-án végzett áramkimaradással járó, egész napos karbantartási munkálatokat a 14 ezres lélekszámú szabolcsi településen, arról több héttel korábban szórólapon és a honlapján tájékoztatta a lakosságot és a polgármesteri hivatalt. A munkák nem érintették a település konyháját, ám aznap ott is kikapcsolták az áramot.    

Mátyás B. Szabolcs, Újfehértó jegyzője közölte: a szolgáltató szakemberei egy trafóállomás áthelyezését végezték el a konyha épülete előtt, ami a megfelelő áramellátás érdekében már egy éve indokolt volt, ám az E-ON a munkálatok megkezdéséről elfelejtette tájékoztatni a hivatalt. A hat órán át tartó áramkimaradás miatt mintegy 2400 adag, félkész állapotban lévő ételt kellett megsemmisíteni, így nem kaptak ebédet az idősotthon lakói, a város iskolásai, óvodásai, az ingyenes étkeztetésben részesülők, illetve az étkezésre előfizető városiak sem.

A jegyző úgy fogalmazott: az áramszolgáltató nem tett eleget teljes körűen az előírt tájékoztatási kötelezettségeinek, az áram lekapcsolásával pedig mintegy 1,5 millió forint kárt okozott. Ezért jogi útra akarják terelni az ügyet; álláspontjukat először jogi képviselőjükön keresztül fogalmazzák meg és számszerűsítik kárigényüket a szolgáltató számára.

Mátyás B. Szabolcs hozzátette: ha az E-ON nem ismeri el a hibáját és a kár megtérítésétől elzárkózik, akkor az önkormányzat kész a bíróság előtt keresni az igazát. A város ugyanakkor  kivizsgáltatná, sértett-e az áramszolgáltató - az általuk valószínűsített mulasztásával - fogyasztóvédelmi jogszabályt, így a Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőség is szerepet kaphat az ügyben.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.