Áradnak a budapestiek adományai a menekülteknek

Egy nap után megtelt adományokkal az MSZP Jókai utcai székháza, amelyet a Budapestre érkező menekülteket segítő civil szervezeteknek ajánlott fel a párt - olvasható a Napi Gazdaság keddi számában.
A napilapnak Kunhalmi Ágnes, az MSZP budapesti elnöke nem árulta el, melyek azok a csoportok, civil szervezetek, amelyek élnek a lehetőséggel. Az ellenzéki politikus azt mondta: védik a segítők, szervezetek, felajánlást nyújtók személyiségi jogait, hiszen önkéntesekről, különböző, Facebookon vagy másképp szerveződő csoportokról van szó.

A nyilvánosságot minden csoport vagy személy maga tájékoztatja, ha akarja - fejtette ki az újságnak a szocialista politikus, aki szerint nem is az a lényeg, hogy kik, hanem hogy kiknek nyújtanak segítséget.

A politikus ugyanakkor elmondta, főként hideg élelmet, tartós élelmiszert, valamint ruhaneműt visznek a budapestiek. Kitért arra is: az MSZP biztosítja az ügyeletet, valamint a biztonsági szolgálatot, de az adományok elosztásába nem szól bele, azokkal közvetlenül a segítséget nyújtók gazdálkodnak.

A budapesti elnök két hete jelentette be, hogy megnyitják az üresen álló Jókai utcai székházat a fővárosba érkező, bevándorlókon segíteni kívánó civil szervezetek előtt. A párt honlapján lévő felhívás szerint azonban nem a civil szervezeteket várják a székházba, hanem az adományokat.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.