Arab negyedtől tartanak Sashegyen

Határozatképtelenség miatt nem szavazott a XI. kerületi közgyűlés az iszlám kulturális központnak a jövőben helyet adó sashegyi telek szabályozási tervének visszavonásáról.

Kupper András, a Fidesz helyi frakciójának vezetője az MTI-nek elmondta: a meghiúsult rendkívüli ülésen csak két szocialista politikus jelent meg, míg az ellenzéket 17-en (a sajtóosztály szerint valójában csak 16-an) képviselték.

Kupper András közölte: a szabályozási terv visszavonására azért lett volna szükség, mert a helyi lakosság fél, hogy az iszlám kulturális központ körül megnő a forgalom, és "arab etnikai közösség jönne létre". A Fidesz felvállalta a lakosság kérésének képviseletét, mert osztja a helyiek félelmeit az "arab negyed" kialakulásával kapcsolatban - tette hozzá.

Az önkormányzat sajtóosztálya csütörtökön arra kérte a Fidesz politikusait, hogy a belső vitáikból következő pozícióharcokat ne az önkormányzat testületében folytassák, és tartózkodjanak az előkészítetlen, megalapozatlan, szakszerűtlen és most már új elemként megjelenő "rasszista" gondolatok önkormányzati mezben történő megfogalmazásától.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.