Apró betűs kiegészítéssel próbálták csőbe húzni a dolgozókat

A kereskedelmi cégek arra játszottak, hogy a dolgozók ne tudják egyszerre kivenni a kéthetes nyaralásukat, mivel a munkaerőhiány miatt komoly fennakadás alakult volna ki.

Olyan szabadságolási nyilvántartást próbáltak aláíratni a dolgozókkal a nagy kereskedelmi láncok egy részénél, aminek volt egy apró betűs része is: ebben a dolgozó lemondott arról, hogy egyszerre kivehesse a két hét szabadságát – tudtuk meg szakszervezeti forrásokból.

Bár ezt a cégek egyelőre nem kommentálták, úgy hírlik, hogy a Tescónál és az Auchannál volt ilyen kísérlet. Információink szerint a dolgozók egy része mit sem sejtve aláírta a papírt – egyben lemondott arról, hogy egyben két hetet nyaraljon –, a nagyobb részük azonban még időben észlelte a turpisságot.

Úgy tudni, hogy az Auchannál időközben már visszavonták az apró betűs kiegészítést. Az üggyel kapcsolatban megkerestük a Tescót, ott későbbre ígértek választ.

Szakszervezeti forrásaink szerint a cégeknek az lehetett a szándéka, hogy elhárítsák, hogy a súlyos munkaerőhiány miatt fennakadás alakuljon ki, ha túl sok dolgozó akar egyszerre, két hétre nyári szabadságra vonulni. 

Mint arról már többször is írtunk, a kiskereskedelemben az utóbbi években igen súlyos, akut munkaerőhiány alakult ki, miután az ágazat tapasztalt, szakképzett dolgozói az alacsony bérek miatt tízezrével hagyták ott a kiskereskedelmet és mentek át más ágazatba, vagy éppen távoztak külföldre.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.