Apadó Körösök, csökkentett készültség

Elsőfokúra mérsékelték szombaton este az árvízvédelmi készültséget a Hármas-Körösön Szarvasnál - közölte a Körös-vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság vasárnap.

Tájékoztatásuk szerint így a vízügyi szervezet 340 kilométer hosszúságú védvonalaiból 189 kilométeren van érvényben a legalacsonyabb szintű riasztás a Körösökön. Elsőfokú készültség mellett védekeznek a Hármas-Körös teljes szakaszán, a Sebes-Körösön, a Berettyón és a Hortobágy-Berettyón Árvízkapunál.

A belvízzel elöntött területek nagysága az előző naphoz képest nem változott, továbbra is csaknem 623 négyzetkilométer. Az igazgatóság tíz belvízvédelmi szakaszából a réhelyi területen harmadfokú a készültség. Nyolc szakaszon másodfok, egyben pedig első fok mellett védekeznek.

Az igazgatóság 22 szivattyútelepe 33 gépegységgel 24 óra alatt négymillió köbméter vizet emelt át a főbefogadó folyókba és csatornákba. Tavaly december elseje óta már több mint 223 millió köbméter vizet szivattyúztak el.

Az önkormányzatok nem változtattak a készültségi fokozatokon. Így még mindig 6 településen másodfokon, 12-ben pedig első fokon védekeznek az elöntések ellen. Az elmúlt napon az árvízvédelmi és belvízvédelmi munkálatokban összesen 428-an vettek részt.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.