A Tiszántúlon már apad a Hortobágy, de belvíz még van

A TIVIZIg területén 23 szivattyútelep együttesen 1,2 millió köbméter belvizet emelt át egy nap alatt.

Folytatódik a lassú apadás a Hortobágy-Berettyón. A belvízzel elöntött területek nagysága tovább csökkent, még huszonhárom szivattyútelep üzemel a készültségben lévő öt belvízvédelmi szakaszon - tájékoztatta lapunkat Bara Sándor, a Tiszántúli Vízügyi Igazgatóság (TIVIZIG igazgatója.

Az árvízvédelemről elmondta: elsőfokú árvízvédelmi készültség van érvényben a Hortobágy-Berettyó mentén, a Bucsa-Nádudvar árvízvédelmi szakaszon. A Borzi vízmércénél ma reggel 297 centiméter volt a vízállás. A főcsatornán továbbra is lassú apadás tapasztalható. Az árvízvédelmi szakaszon nappali figyelő- és őrszolgálatot látnak el a TIVIZIG munkatársai.

Bara Sándor közölte: az elmúlt 24 órában nem esett csapadék az igazgatóság működési területén, így a folyamatos szivattyúzások eredményeként tovább csökkent a belvízzel elöntött területek nagysága a készültségben lévő öt belvízvédelmi szakaszon. A belvíz alatt lévő 7400 hektárból 1750 hektár a vetés, 1600 hektár a szántó és 2750 hektár a rét, legelő. A működő 23 szivattyútelep együttesen 1,2 millió köbméter belvizet emelt át egy nap alatt.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.