Apad a Tisza, javul az ár- és belvízhelyzet

A Tiszántúli Vízügyi Igazgatóság működési területén két árvízvédelmi és öt belvízvédelmi szakaszon változatlanul védelmi készültség van érvényben, de csökkent a vízszint.

A kedvezőre fordult időjárás és a folyamatos védekezési munkák eredményeként javul az ár- és a belvízhelyzet a Tiszántúli Vízügyi Igazgatóság (TIVIZIG) működési területén, a Tisza már apad Tiszafüred és Tiszakeszi között, és csökkent a belvízzel elöntött területek nagysága – tájékoztatta lapunkat Bara Sándor, az igazgatóság vezetője.

A TIVIZIG igazgatója közölte: védelmi készültség változatlanul két árvízvédelmi és öt belvízvédelmi szakaszon van érvényben, de a mértékadó tiszapalkonyai vízmércénél vasárnap óta mintegy 40 centimétert csökkent a vízszint. Csütörtök reggel 8 órakor 523 centiméter volt a vízállás. A TIVIZIG munkatársai minden védelmi szakaszon figyelő- és őrszolgálatot látnak el.

A belvízvédelemről Bara Sándor elmondta: a hét eleji jelentős csapadékot követően kedvezőre fordult az időjárás, az elmúlt 24 órában sem hullott számottevő csapadék a TIVIZIG működési területén. A folyamatos szivattyúzások eredményeként így kismértékben újra csökkent a belvízzel elöntött területek nagysága a készültségben lévő öt belvízvédelmi szakaszon.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.