A szülőket is elszállásolják a Bethesdában

Tíz szobával csütörtökön átadták a Bethesda Gyermekkórházban az Anyák Házát. Öt helyiséget orvosok és ápolók szállásaként hasznosítanak, ötöt pedig azok a szülők használhatnak, akik gyermekük mellett szeretnének maradni a kórházi gyógykezelés ideje alatt.

Azt ugyan régóta jogszabály írja elő, hogy a beteg gyermeknek joga van ahhoz, hogy a szülei mellette maradjanak, ám ezt az előírást nagyon nehezen tudják betartani a hazai intézmények. A gyemekkórház lépett és 60 millió forintból négy év alatt létrehozta az anyák házát.

A Bethesda Gyermekkórházban működő Égéssérült Gyermekeket Gyógyító Országos Központ ellátja a távoli településekről érkező súlyos égési sérült gyermekeket is: a több hónapos kórházi ápolást igénylő gyógyítás és az azt követő rehabilitáció egyik nehézsége volt a kórházba érkező szülők elszállásolása.

A Bethesda Anyák Házának ünnepélyes megnyitóján dr. Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes és őexcellenciája Niclas Trouvé, Svédország magyarországi nagykövete adta át dr. Velkey Györgynek, a Bethesda Gyermekkórház főigazgatójának az épületet. Ünnepi beszédet mondott Veressné Novák Katalin, az EMMI család- és ifjúságügyért felelős államtitkára és dr. Bogárdi Szabó István püspök, a MRE Zsinatának lelkészi elnöke, Karácsony Gergely, Zugló polgármestere és a legfőbb támogatók: az SCA Hygiene Products Kft, a Hungaropharma Zrt, a SPAR Magyarország Kft., a Rossmann Magyarország Kft., a Tork márka disztribútorai is.

Az átadási ceremónián külön köszöntötték Kováts Adél színművészt, Jaksa Petra önkéntes tűzoltót, és Sándor Juditot, az SCA munkatársát, mint a kezdeményezés jótékonysági nagyköveteit. 

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.