Anyácska Kecskeméten nevel tovább

A tiszadobi gyermekotthonból nemrég 26 év után távozó Illésné Áncsán Aranka - akit Oláh Ibolya "Anyácskájaként" ismert meg az ország - néhány napja új munkahelyet talált magának: a kecskeméti SOS-faluban a lakásotthonok nevelői munkáját koordinálja.

Illésné Áncsán Aranka, akit a megasztáros Oláh Ibolya „Anyácskájaként” ismer az ország, néhány napja a kecskeméti SOS-faluban kezdett új életet – adta hírül a Kecskeméti Hírhatár. A tiszadobi gyermekotthonból 26 éves munkaviszony után távozni kényszerült szakember a lapnak adott interjújában elmondta, azért nem maradt a régi munkahelyén, mert nem egyeztek a vezetői elképzelései az újonnan kinevezett igazgatóéval, aki korábban a beosztottja volt. "Úgy gondolom, hogy az a vezetés, ami Tiszadobon felállt, más pedagógiai elveken nyugvó intézményt fog felépíteni, amelynek nem szerettem volna a részese lenni" - tette hozzá.

A szakember nem maradt sokáig állás nélkül, augusztus közepe óta a kecskeméti SOS-faluban dolgozik, ahol a lakásotthonok szakmai vezetése lett a feladata. A Kecskeméti Hírhatárnak elmondta, a lakásotthonokban azok a fiatalok élnek, akik már kikerültek a nevelő családokból, épp az első lépéseket teszik meg az önálló élet felé, de még igénylik egy felnőtt segítségét és gondoskodását.

Illésné Áncsán Aranka, Anyácska
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.