Antifasiszta tiltakozás a "botrányparcella" miatt

Négy civil szervezet tart demonstrációt a Radnóti-emlékév alkalmából vasárnap délután a fővárosban, a tömörülések szerint "az adófizetők pénzéből nem lehet emlékhelyet fenntartani náci, nyilas gyilkosoknak".

A MEASZ - Összefogás a Demokráciáért, a Nagy Imre Társaság budapesti szervezete, a Magyar Antifasiszta Liga és a Demokratikus Hálózat a Miniszterelnöki Hivatal elé szervez megmozdulást, hogy Radnóti Miklós emlékét valódi kiállással szolgálják.

Állásfoglalásukban azt írták, hogy Radnóti és társai kínzóinak, a bori keretlegényeknek díszsírhelyeket tart fenn a magyar állam. "Félszáz náci, nyilas gyilkos sírja is bizonyíthatóan ott van abban a díszparcellában, amelyet az állam a mi adóforintjainkból Nemzeti Pantheon (298-as parcella) néven tart fenn" - fogalmaztak.

Nem hagyhatjuk, hogy tudatos történelemhamisítás, népbutítás tovább rombolja ezt az országot - közölték. Bár évek óta értelmiségiek, történészek által kirobbantott botrányok sora szól erről az ügyről, mégsem történik semmi - emelték ki.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.