Antifasiszta fórum alakult

Kilenc antifasiszta szervezet összefogásával megalakult az Antifasiszta Együttműködési Fórum, amely ezentúl tevékenységét összehangolva lép fel a szélsőséges megnyilvánulások ellen.

Hanti Vilmos, a Magyar Ellenállók és Antifasiszták Szövetségének (MEASZ) elnöke, a szervezetek egyesítésének kezdeményezője csütörtökön úgy fogalmazott: egyre erősödik és sokkal nagyobb teret nyer a kirekesztő magatartás, a verbális és erőszakos megnyilvánulás Magyarországon. Ezért az ez ellen küzdő demokratáknak is határozottabban kell fellépniük.

Ezért döntöttek az antifasiszta szervezetek úgy, hogy a tevékenységüket összehangolják, és ez által még érdemibbé teszik - fűzte hozzá.

Hanti Vilmos megjegyezte: a szerda este Budapesten megalakított Antifasiszta Együttműködési Fórum "nem egy csúcsszervezet", hanem "egy laza" együttműködés az egyenrangú kilenc szervezet között annak érdekében, hogy a jövőben közösen koordinálják "harcukat", és aktuális ügyekben, egymással egyeztetve lépjenek fel a demokratikus értékrendszerrel ellentétes eszmék és megnyilvánulások ellen.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.