„Annyi butaságot hordtak össze” - megszólalt Kissék halottnak hitt áldozata

Él az az asszony, és meg is szólalt, akit 1961-ben a volt úszókapitány és két társa megerőszakolt. Mindhárman letöltötték a büntetésüket. Április elején robbant a botrány, akkor terjedt el – maga Kiss László is úgy tudta –, hogy korábbi áldozatuk már nem él. A sajtóban több negatív megjegyzést is tettek a nőre. A most 73 éves asszony jelentkezett az RTL-Klub újságírójánál, hogy elmondja, hogyan élte át az 55 évvel ezelőtt történteket.

Takáts Zsuzsanna az RTL Fókusz című műsorában azt mondta, azért szólalt meg, mert megunta, hogy valótlanságokat állítanak róla. Hetekig gondolkodott, hogy nyilvánosság elé álljon, de úgy látta, a halálhírre egyre több mocskolódás került elő. A nő elmondta, még fia sem tudott a történtekről. Kijelentette, hogy Kiss László két társával megerőszakolta. Nem bocsátotta meg az 55 évvel ezelőtt történteket.

Az erőszakra visszaemlékezve úgy nyilatkozott, előtte két héttel lett 18 éves, egyetemi felvételire készült. Korához képest fejletlen és mindössze 41 kilós volt. Két barátnőjével elment a Sportuszodába, ahol napoztak, és közben szóba elegyedett Lantos Lászlóval. Szépen sütött nap, és ő meg eldicsekedett a jeles érettségivel és hogy az egyetemre készül. A fiú jó svádájú volt, és nem gondolt semmi rosszra, amikor azt mondta, hogy kicsit arrébb mutatni akar neki valamit, egy 40-50 méternyire lévő házban. Az épület hátsó oldalán mentek be, az ajtó nem is látszott onnan, ahol a barátnői napoztak. Kiderült, hogy egy szolgálati lakásba mentek, bent pedig a fiú azt mondta: „innen nem mész ki, mert jönnek a többiek”.

Először el se akarta hinni, hogy mi történik, fürdőruhában voltak mindketten. És valóban bejött még a szobába Várszegi Lajos és Kiss László. Nyilván kinn láthatták, hogy Lantos beszél vele, és hogy horogra akadt a leányzó. „Azt mondták: úgyis meg fogunk kapni. Először könyörögtem. Rám ugrottak, ketten befogták a számat. Az első volt a Lantos, akivel bementem. Második volt a Várszegi és harmadik a Kiss. Még most is, ha rágondol az ember, elég rémes élmény. Rosszul lettem közben, nem tudtam összeszedni magam, gyógyszert adtak, hogy jobban legyek. Víz és ecet volt odakészítve, hogy abban mosakodjak.”

Arra a kérdésre, hogy megbocsátott-e, azt válaszolta, hogy csak azt lehet megbocsátani, amiért bocsánatot kértek. Ebben az esetben ez nem történt meg, sőt Kiss mostani reakcióból azt érzékelte, hogy ma ugyanúgy nincs tisztában a tette súlyával, mint egykor a tárgyaláskor. Az asszony szerint nem ő volt az egyetlen áldozatuk, a rendőrség még öt lányt talált. „Ezzel szórakoztak, már előtte kaptak figyelmeztetést, s ha nem lettek volna élsportolók, többet kaptak volna. Sokan segítették őket, hogy mielőbb ki tudjanak jönni a börtönből. A tárgyaláson azt sem értették, miért vannak ott, hogy kerültek oda, utálattal és megvetéssel néztek rám.”

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.