Ángyán mellett tüntettek a Kossuth téren

A nemzeti vidékstratégia megvalósulásáért és Ángyán József volt államtitkár melletti szolidaritásból tüntetett mintegy ötven ember az Élőlánc Magyarországért és a Váralja Szövetség szervezésben a Parlament előtt csütörtökön.

A két szervezet vezetői arról beszéltek, hogy meg kell védeni a magyar földet, az nem kerülhet „külföldi oligarchák” kezébe. A szónokok szerint Ángyán József éppen ezt próbálta megakadályozni, ezért rágalomhadjárat indult ellene. A tüntetők bírálták az MTI-t, mert átvette egy blog állításait a volt államtitkárról.

'Professzor úr! Ne adja föl!' - Szimpátiatüntetés Ángyán mellett
Budapest, 2012. május 10. Résztvevők transzparenseket tartanak fel az Élőlánc Magyarországért és a Váralja Szövetség közös szervezésében Professzor úr! Ne adja föl! címmel megtartott, Ángyán József, a Vidékfejlesztési Minisztérium volt államtitkára mellett rendezett szimpátiatüntetésen, az Országház előtti Kossuth Lajos téren. MTI Fotó: Bruzák Noémi

A tüntetés után a vidékfejlesztési minisztérium közleményben tudatta, hogy a földhaszonbérleti pályázatok bírálati szempontrendszerét még Ángyán József véglegesítette.

"Minden pályázati elbírálás jogszerűen történt, egyetlen esetben nem talált szabálytalanságot  az ellenzéki képviselők közül senki az NFA eljárásainak, szerződéskötéseinek vizsgálatakor. A pályázatokon (...) közepes vállalkozások, állattartó családi gazdálkodások nyertek" - olvasható a közleményben.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.