Angyalföld: megvan a kétszázadik bérlakás

Jövő hétfőn adják át a XIII. kerület legújabb, 70 lakásos önkormányzati lakóházát a Zsinór utca 38-40. szám alatt. Az egymilliárd forintos épület alapkőletétele tavaly decemberben volt.

Befejeződött a XIII. kerületi önkormányzat 2006-2010. közötti bérlakás-építési programja: Angyalföld egyedülálló módon 200 bérlemény megépítését tűzte ki célul, mely a Zsinór utca 38-40. szám alatt felépült 70 lakásos házzal megvalósult. A ciklusban elsőként a Lőportár utca 7-ben adtak egy 54 lakásos lakóházat, melybe 2008 szeptemberében költöztek be a bérlők, majd egy 30 lakásos lakóépületet vehettek birtokukba a Reitter Ferenc utca 13-ban 2009 júniusában. Az Ambrus utca 6. szám alatt idén augusztusában történt meg egy 45 lakásos bérház átadása.

A Zsinór utcai épület két egyesített telken található, a két belső udvari szárnnyal kialakított tömb 4 emeletes, plusz tetőtér-beépítéses. A lakások az előzetesen felmért igényeknek megfelelően készültek. Közöttük 16 garzon, 42 1,5-2 szobás, 12 3-3,5 szobás lakás van, átlagos alapterületük (erkélyek nélkül) 50 négyzetméter, a legkisebb lakás 34, a legnagyobb 80 négyzetméteres.

Az épületek között belső kerteket alakítottak ki, a zöldterületet pedig automata locsoló-berendezéssel látták el. Minden lakáshoz egy telken belüli gépkocsitároló tartozik. Az épületek jó minőségűek, igényszintjük megfelel a piaci viszonyok között értékesített lakások minőségének. Az építkezéseknél kiemelt gondot fordítottak a mozgássérültekre, minden épület akadálymentes.

A nyílt közbeszerzési eljárásban történt kivitelezés összesen egymilliárd forintba került, melyet teljes egészében az önkormányzat finanszírozott. A kerület szerint a Zsinór utcai ház a környezetében ugyanolyan fejlődést indíthat el, mint az elsőként, a Petneházy utcában épült bérház, ahol az önkormányzati építkezés után új házak készültek és a Petneházy utca–Jász utca–Országbíró utca–Béke út által határolt területen már csak új épület található.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.