Angyalföldön nem áll le a bérlakás-építés

Újabb bérházat avat a XIII. kerületi önkormányzat, ezúttal egy 30 lakásos bérházat adnak át csütörtökön a Reitter Ferenc utcában.

A gazdasági válság ellenére idén sem áll le Angyalföldön az önkormányzati bérlakás-építés, a XIII. kerület ebben a ciklusban összesen kétszáz új otthont ad át. Csütörtökön a Reitter Ferenc utca 13. szám alatt avatják fel a legújabb, 30 lakásos épületet. A beruházó a kerület cége, az Angyalföld-Újlipótváros-Vizafogó Vagyonkezelő Zrt., az építkezés csaknem 523 millió forintba került.

A budapestiek közül továbbra is a XIII. kerületben épül a legtöbb lakás, leginkább magánberuházásként, de az önkormányzat maga is kidolgozta és folyamatosan megvalósítja saját programját. Ennek eredményeképp a Lőportár utcában már átadtak egy 54 lakásos épületet, az Ambrus utcában pedig egy 45 lakásos ház épül fel 2010 első negyedévére. Kivitelezésére már megvan az érvényes építési engedély, a Zsinór utcában megvalósuló 70 lakásos bérháznak pedig folyamatban van az építési engedélyezési eljárása.

A Reitter Ferenc utcai lakások többségének bérleti jogát ezúttal is pályázat útján lehetett elnyerni. A beköltözőket 106 jelentkező közül választotta ki a bíráló bizottság, nyolcba olyanok mehetnek, akiknek korábbi otthonukat szanálták, emellett az épületben egy gondnoki lakást is kialakítottak. A költségalapú, ám még így is kedvező bérleti díj havonta nettó 500 forint négyzetméterenként. Az első bérlők júniusban érkezhetnek. A zömmel egy, másfél és két szobás lakások 33 és 79 négyzetméter közöttiek. Az átadáshoz szükséges 30 parkolóhelyet a pinceszinten kialakított teremgarázsban és egy kisebb udvari beállóval biztosították.

A lakásépítés mellett a fejlesztésekre is jelentős összeget fordít a XIII. kerület, idei 24,6 milliárd forintos költségvetésének csaknem 33 százalékát költik erre a célra. Az intézmények rekonstrukciójára 4,3 milliárd forint jut, ez 170 százalékkal több a tavalyinál. Többek között tovább folytatódik az óvodák és iskolák átépítése, megkezdődik az Újlipótvárosi Közösség Ház, valamint a Láng Sport- és Szabadidő Központ új épületének építése.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.