Amin vagy Gazsó L. kerülhet a Duna TV élére

Amin Zoltánt, a Duna TV mostani szolgáltatási vezérigazgató-helyettesét, illetve Gazsó L. Ferencet, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap közéleti- és dokumentum műsorok főszerkesztőjét, a Magyar Rádió Zrt. Kossuth adó intendánsát javasolja vezérigazgató-jelöltnek a Duna Televízió élére a médiatanács - közölte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság pénteken az MTI-vel.

A televízió élére azért kell új vezetőt kinevezni, mert Ókovács Szilvesztert, a Duna Televízió Zrt. eddigi vezérigazgatóját augusztus 22-i hatállyal az Operaház kormánybiztosának nevezte ki a miniszterelnök.

Mint a közleményben írták, a közszolgálati médiaszolgáltatók vezérigazgatóira vonatkozó szigorú összeférhetetlenségi szabályok szerint a vezérigazgatók egyéb kereső foglalkozást nem folytathatnak. Összeférhetetlenség fennállása esetén a Közszolgálati Közalapítvány Kuratóriuma mentheti föl tisztségéből a vezérigazgatót. Ókovács Szilveszter kormánybiztosi kinevezése után kérelmezte a kuratóriumtól munkaviszonyának megszüntetését.     

A médiatörvény szerint a Közszolgálati Közalapítvány Kuratóriumának döntése előtt a médiatanács tehet javaslatot a közszolgálati médiumok vezérizgató-jelöltjeire. A tanács a héten sürgősséggel vette napirendre a szavazást a jelöltek személyéről, hogy az új vezérigazgatót a kuratórium mielőbb megválaszthassa.    

A Duna Televízió Zrt. tulajdonosa a Közszolgálati Közalapítvány, a vezérigazgató személyéről és kinevezéséről pedig a közalapítvány kezelő szerve, a kuratórium dönt kétharmados többséggel.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.