Amerikai toplista: Dobrev, Szili és Krizsó Szilvia

Sajátos listát állított össze az Egyesült Államok budapesti nagykövetsége a befolyásos magyar nőkről. A Wikileaks-oldalon megjelent 2007-es távirat szerint Gyurcsány Ferenc felesége a legbefolyásosabb, de szerepel a listán a tévés Krizsó Szilvia is.

A 2007. január 30-án keltezett amerikai nagykövetségi távirat a befolyásos magyarországi hölgyeket veszi számba. A lista első helyén Dobrev Klára, az akkori miniszterelnök Gyurcsány Ferenc felesége szerepel. Az amerikai nagykövet April Foley befolyásos, a kormányfő informális tanácsadójának számító személyként írja le Dobrevet. Pár mondatban bemutatja szakmai karrierjét, és karitatív munkáját, majd megjegyzi azt is: annak ellenére a legerősebb hölgy Magyarországon, hogy az ellenzék rendre családi kötődésével támadja.

A lista második helyén Szili Katalin akkori házelnök neve olvasható, akivel kapcsolatban kiemelik, hogy nem lett államfő, házelnöki pozíciójában pedig sokat utazik és nagy figyelmet fordít a határon túliak integrációjára. A dobogót Dávid Ibolya MDF-elnök szerezte meg, akit, mint az egyik legnépszerűbb magyar politikust jellemeznek az iratban. Kritikusan hozzáteszik: sokkal népszerűbb és karizmatikusabb saját pártjánál is. Dáviddal kapcsolatban megjegyzik még, hogy egyfajta középszerepet játszik a szocialista kormány és a jobboldali ellenzék között. A róla szóló rész annak megjegyzésével zárul, hogy az MDF elnöke mostanában nemzetközi kapcsolatait igyekszik szélesíteni és a közeljövőben egy amerikai utat is tervez.

A lista negyedik helyén Göncz Kinga külügyminiszter szerepel, akit a Gyurcsány-kormány egyik meglepetésembereként jellemeznek. Rámutatnak a táviratban, hogy az egykori államfő lánya inkább szociális területen jártas, a diplomáciai téren ismeretlenül mozog, amit az ellenzék rendre szóvá is tesz. Ezzel együtt megjegyzik, hogy sokat dolgozik Magyarország képviseletében, legutóbbi amerikai látogatása során is.

A befolyásos nők névsorának utolsó tagja és egyben némi meglepetése Krizsó Szilvia, az MTV Este című műsorának akkori vezetője. A róla szóló sorok meglehetősen rövidek, mindössze annyit tartalmaznak indoklásként, hogy Krizsó minden nap fél- és egymillió nézőhöz jut el a televízión keresztül.

Krizsó Szilvia
Krizsó Szilvia
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.