Amerikából hozat profi tanácsadókat a Fidesz

Amerikai profi tanácsadók segítik a Fideszt és a kormányt – írja az Index. Az internetes portál információi szerint a segítők a hárommilliárdos tanácsadásra szerződött Századvégen keresztül érkeznek.

A Századvégen keresztül amerikai profi tanácsadók segítik a Fidesz és kormányzat munkáját – írja az Index

Az elmúlt hétvégén Budapesten tárgyalt George E. Birnbaum – Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök volt kabinetfőnöke – és Arthur Finkelstein, amerikai választási szakember. Az Index információi szerint a Republikánus Párt két tanácsadója rendszeresen felbukkan a magyar fővárosban, mert már évek óta dolgoznak a Fidesz agytrösztjének.

A Birnbaum-cég, a GEB International weboldala szerint 2008-ban, még az ellenzéki időszak alatt jött létre a kapcsolat a Fidesszel. 2010-ben pedig Budapesten a GEB „csapatának stratégiai szolgáltatásait használták, és segítségükkel Orbán Viktor megszerezte a miniszterelnöki posztot, pártja pedig a parlament kétharmados többségét”. 

De az utóbbi időben már nem a Fidesz áll közvetlen kapcsolatban a tanácsadókkal, hanem a hárommilliárdos tanácsadói szerződéssel ellátott Századvég-csoport és Habony Árpád, a miniszterelnök belső tanácsadója.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf, a Századvég Alapítvány elnökhelyettese korábban már elismerte, hogy időnként háttértanácsadók, egyetemek, kutatóintézetek és privát tanácsadó-társaságok segítségét is igénybe veszik, köztük amerikai cégekét is.

Orbánék is kapnak hasonló segítséget Amerikából: a republikánus elnökjelölt, Mitt Romney hallgatja tanácsadóit
Republican presidential candidate and former Massachusetts Governor Mitt Romney, with his son Matt at his side (L), talks to advisors on his campaign plane enroute to Las Vegas, Nevada February 4, 2012. REUTERS/Brian Snyder (UNITED STATES - Tags: POLITICS ELECTIONS)
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.