Alpolgármester kormányhivatali megrendelésre?

Rendkívüli testületi ülést tartottak tegnap a Hajdú-Bihar megyei Tiszacsegén, ahol a képviselő-testület Losonczi Jánost választotta meg új alpolgármesterré.

Az ő feladata lesz, hogy a a napokban lemondott Jónás Sándor polgármester és Nagy Miklós alpolgármester helyett az időközi választásig vezesse a települést. A két politikus azért távozott, mert az önkormányzat egy 130 milliós banki tartozás miatt nem tudta kifizetni az esedékes béreket, a testület pedig ezen a héten leszavazta a polgármester adósságrendezési programját.

Jónás Sándor lapunkkal közölte: felháborítónak tartja, hogy a pénteki rendkívüli testületi ülés előtt helyi önkormányzati képviselők egy csoportja közölte vele: a Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatalban azt szeretnék, ha Losonczi Jánost terjesztené elő alpolgármesternek. Az ülésen Jónás Sándor ennek a kérésnek nem tett eleget, Simon Albertet javasolta alpolgármesternek, ám az ő személyét a testület nem fogadta el.

Ezután Jónás Sándor távozott az ülésről, így a képviselők végül mégis Losonczi Jánost választották meg alpolgármesternek. Ezzel kapcsolatban Nagy Ildikó, a Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal szóvivője érdeklődésünkre azt mondta: abszurd és alaptalan feltételezés, hogy a kormányhivatal beleszólna abba, hogy egy településen ki legyen alpolgármester. Hozzátette: ez nem fordult elő sem Tiszacsege, sem más település esetében.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.