Álomállások a BKV-nál: milliós fizetés munka nélkül

Három üzemeltetési igazgató úgy keres most is havi egymilliót és kap prémiumot, hogy a részlegüket a cég 2007-es átszervezésekor megszüntették. Kirúgni sem tudják őket, mert 17 havi végkielégítésre volnának jogosultak. További hatszáz szerződés átfogó vizsgálata indul a BKV-nál, ez ügyben újabb feljelentések várhatóak.

Bekérette a BKV felügyelőbizottsága három üzemeltetési vezető - Drajkó Imre, Drégeli István és Bársony László – munkaszerződését, ők ugyanis úgy kapnak havonta bruttó egymillió forintos fizetést és 110 százalékos prémiumot, hogy nincs is munkájuk.

Bársonyt HÉV-metró, Drajkót busz-trolibusz, Drégelit pedig villamos üzemeltetési igazgatóként foglalkoztatja a BKV, annak ellenére, hogy 2007-ben az általuk vezetett részleget megszüntették, ők viszont – a szakszervezetekkel kötött akkori megegyezés értelmében – a helyükön maradhattak. Korábbi, határozatlan idejű munkaszerződésüket az adott év végéig tartóan, határozott idejűvé alakítva meghosszabbították 2007-ben és 2008-ban is.

Vitézy Dávid, az fb fideszes tagja szerint vagy munkát kellene találni a három vezetőnek, vagy megtalálni, hogyan lehetne felbontani szerződésüket. Ha a három, feladatkör nélküli vezetőt elbocsátanák, összesen 17 havi végkielégítésre volnának jogosultak.

Korábbi lapinformációk szerint a három sportállásban lévő vezetőnek családtagjai is a BKV-nál dolgoznak; így Bársony egyik fia és felesége is, Drajkó Imre neje pedig gazdasági főmunkatárs a közlekedési vállalat beruházási osztályán. A BKV korábbi belső vizsgálati anyaga szerint Bársony és Drajkó 2003 óta mintegy 90 millió forint jutalmat is kapott.

A felügyelőbizottság lezártnak tekinti a 2003 óta megkötött munkaszerződésekről és végkielégítésekről készült anyag vizsgálatát, amelyből kiderül, hogy a feleslegesen vagy jogtalanul kifizetett tételek összesen egymilliárdos kárt okozhattak a vállalatnak. A testület átfogó vizsgálatot indít a Regőczi Miklós korábbi értékesítési és kommunikációs vezérigazgató-helyettes részlege által kötött mintegy hatszáz szerződés ügyében is, ezek miatt újabb feljelentések várhatók, volt ugyanis, hogy teljesítés vagy szerződés nélkül fizettek ki többmilliós összegeket.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.