Álmában lepték meg, és bántalmazták Szabó Lukácsot

Debreceni lakásában rontottak rá, és saját ágyában verték össze Szabó Lukács egykori MDF-es, majd miépes országgyűlési képviselőt; a péntekről szombatra virradóra történtekről a volt politikus hétfőn tájékoztatta az MTI-t.

Elmondása szerint a lakás alsó szintjén lévő ágyában aludt, amikor három maszkos férfi berúgta a Debrecen főterén lévő, emeleti lakásának ajtaját, és gumibotokkal ütni-verni kezdte. Szabó Lukács - mint mondta - elveszítette eszméletét, és csak akkor tért magához, amikor a támadók fellocsolták. Ekkor már hason feküdt az ágyon, orrából, szájából dőlt a vér, az ismeretlenek pedig éppen a lábát kötözték össze.

Beszámolt arról is, hogy a támadáskor a kétszintes lakás emeletén tartózkodott két gyermekükkel a felesége, aki hívta a rendőrséget. Amikor a támadók meghallották, hogy az asszony rendőrökkel beszél, eltávoztak.

Szabó Lukács szerint személye elleni támadás történt, a lakásból semmit nem vittek el, csak a mobiltelefonját. Mint mondta: elképzelhetőnek tartja a politikai motivációt is, sokan tudnak róla ugyanis, hogy vissza kíván térni a közéletbe.

A napokban a páneurópai piknik 20. évfordulójával kapcsolatos több rendezvényen is aktív szerepet vállalt - mondta Szabó Lukács, aki rendőrségi feljelentést tett az ügyben.

Juhászné Kiss Katalin rendőr őrnagy, a debreceni kapitányság hivatalvezetője az MTI érdeklődésére megerősítette a Szabó Lukács sérelmére elkövetett bűncselekmény tényét, részleteket azonban - a nyomozás érdekeire hivatkozva - nem közölt.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.