Állatvédőkkel konzultál az igazságügyi tárca

Több mint húsz állatvédelmi szervezettel kezdődtek meg az állatvédelmi konzultációsorozat egyeztetései az Igazságügyi Minisztériumban - jelentette be Völner Pál, a tárca parlamenti államtitkára pénteki sajtótájékoztatóján, Budapesten.
Elmondta: három munkacsoport létrehozásáról határoztak a felek. Az első munkacsoport a hatóságokkal való operatív együttműködéssel, annak fejlesztésével, kereteivel foglalkozik, a második a szabályozási környezetben felmerülő javaslatokat összesíti, a harmadik pedig a neveléssel, a felvilágosítással kapcsolatos felvetéseket tekinti át.

Közölte azt is, hogy a tervek szerint a munkacsoportok két hónap múlva összegzést készítenek, az ősszel pedig újabb összesített egyeztetést tartanak és fél éven belül fogalmazzák meg a jogalkalmazást érintő, illetve a szabályozással kapcsolatos javaslataikat.

Az MTI kérdésére az államtitkár arról is beszélt, hogy más tárcákat is be kívánnak vonni az egyeztetésbe és már a pénteki megbeszélésre is meghívták a hatósági együttműködés érdekében a rendőrséget. Hozzátette: a Belügyminisztérium mellett a szabályozási javaslatokat összesítő munkacsoportba a földművelési tárcát, a neveléssel összefüggő munkacsoportba pedig az Emberi Erőforrások Minisztériumát tervezik bevonni.

Völner Pál március elején jelentette be, hogy a tárca konzultációsorozatot kezd, s kiemelt célnak nevezte, hogy az állatok megfelelő védelemben részesüljenek. Akkor hangsúlyozta, a büntető törvénykönyv (Btk.) legutóbbi szigorítása emelte az állatkínzás miatt kiszabható büntetési tételeket: alapesetben 2 év, minősített esetben 3 év letöltendő szabadságvesztés is kiszabható, ha valaki ilyen bűncselekményt követ el.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.