Állami vagyon fölött őrködhet Szilvásy

A nemzeti vagyonkezelő lehet a volt titokminiszter új munkahelye; áprilisban már biztosan nem lesz költségvetése a fővárosnak; eszméletlenre vertek egy játékvezetőt Szabolcsban - országos és vidéki lapszemle.

Szilvásy György főigazgató lesz a nemzeti vagyonkezelőnél

Szilvásy György a titkosszolgálatok irányítása után a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) humánpolitikai és koordinációs főigazgatójaként folytatja pályafutását a Magyar Nemzet értesülése szerint. A lap megkereste Száraz Gábort, az MNV szóvivőjét, akitől megtudta: Szilvásy György érkezéséről a héten kapott tájékoztatást a vállalat, és a volt titokminiszter hétfőn már munkába is állt. A szóvivő azt közölte, azért nem írtak ki nyilvános pályázatot a humánpolitikai főigazgatói posztra, mert a korábbi vezető személyes okokból távozni kényszerült, és a poszt betöltésére gyorsan alkalmas személyt kellett találni. A MNV humánpolitikai igazgatósága egyik feladata, hogy az állami cégek vezetőinek járó jövedelmet kiszámítsák. (MTI)

 

Biztos nem lesz költségvetése Budapestnek a hó végén

Miután keddig nem érkezett meg Hunvald György MSZP-s közgyűlési képviselő mandátumról lemondó nyilatkozata, nincs esély arra, hogy cseréjével a szocialisták visszaállítsák az április 30-i közgyűlésre az MSZP-SZDSZ-koalíció egyfős többségét - írta a Népszava. A koalíció így nem tudja elfogadni az ellenzék által jelen formájában elvetett idei költségvetési rendeletet. Jövő héten legfeljebb az átmeneti gazdálkodási időszak meghosszabbításáról dönthet a testületben a koalíció az MDF voksaival. Csak találgatják az önkormányzatnál és az MSZP-ben, hogy hol lehet Hunvald György, előzetes letartóztatásban lévő erzsébetvárosi polgármester közgyűlési mandátumáról lemondó nyilatkozata. Abban mindenki biztos, hogy eleget tett pártja kérésének, és lemondott, ám azt senki sem tudja biztosan, hol van a nyilatkozat. Steiner Pál frakcióvezető a lapnak azt mondta, kedd estig nem került elő a nyilatkozat, ami egyesek szerint Hunvald feleségénél, mások szerint korábbi tanácsadójánál van. (MTI)

Eszméletlenre verték a játékvezetőt

Brutálisan megverték Szabolcsban a hétvégén a Csengerújfalu-Ura meccsen a játékvezetőt. A megyei negyedosztály fehérgyarmati csoportjában akkor szakadt vége a meccsnek, amikor a bíró 11-est ítélt a vendégeknek, mert egyiküket gólhelyzetben elgáncsolta egy helyi védő. A kiállított védő erre lökdösődni kezdett, a csengerújfalui kapus pedig pofonvágta a bírót. A bíróverésbe a pályára tóduló szurkolók is bekapcsolódtak, vesén, gyomron rúgták a játékvezetőt, aki erre elveszítette az eszméletét. A férfit, aki zúzódásos sérüléseket szenvedett, végül mentő vitte a mátészalkai kórházba. A futballbíró, aki asszisztensek nélkül, egyedül vezette a találkozót, a történtek miatt feljelentést tett a rendőrségen - írja a mai Kelet-Magyarország. (Tudósítónktól)

Ki, hol tekerhet?

A kerékpározás és a motorkrosszozás szabályozását sürgetik a Kőszegi-hegységben.Egy lakossági fórumon több kőszegi panaszkodott az Alsó-rétnél működő motorkrosszpálya miatti porra és zajra, mely megkeseríti a környékiek mindennapjait. A kerékpárosok pedig azt kérték: tegyék végre egyértelművé, hogy a hegységben hol, milyen útvonalon lehet büntetlenül kerékpározni. A szükséges lépések koordinációját a hatóságokkal az Írottkő Natúrparkért Egyesület vállalta, írja a Vas Népe szerdán. (Tudósítónktól)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.