Állami milliók a Balegyenesnek?

Több százmillió forintos kár érte az államot a rendőrség szerint, mikor Gráf József minisztersége alatt a földművelésügyi tárca milliókat a Magyarországi Leader Egyesületnek.

A magyar államot mintegy 588 millió forintos kár érte a BRFK szerint, mikor a Gráf József vezette földművelésügyi minisztérium - szakmailag indokolatlan módon - 783,6 millió forintot utalt át a Gyurcsány Ferenc kezdeményezésére megalakult Balegyenes szervezethez is köthető Magyarországi Leader Egyesületnek – értesült a Magyar Nemzet.

A revizori vizsgálat szerint a szerződésben foglaltakkal ellentétben az egyesületnek semmilyen személyi és tárgyi feltétele nem volt meg a pályázatban kiírt tevékenység végrehajtására. A 783,676 millió forintot a hazai költségvetés terhére fizették ki, mivel a szabálytalanságok miatt az európai uniós támogatást nem lehetett lehívni.

A BRFK rámutatott: alapos a gyanúja annak, hogy a vidékfejlesztési tárca döntéshozói a pályázattal kapcsolatban elkövették a hűtlen kezelés bűntettét, miközben tudhatták, hogy cselekedetük szabálysértő.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.