Állami hírek helyett rókamanguszta reality - erős tippek az RTL-től

Július 1-jétől a digitális televíziós szolgáltatóknál változott a csatornák sorrendje. A szabályozás szerint a műsorterjesztőknek alapbeállításként az állami média csatornáit kell az első helyekre tenniük, a többiek csak utánuk következhetnek. Ez Magyarországon mintegy hárommillió háztartást érint.

A legnézettebb kereskedelmi televízió a saját honlapján „Eltűnt az RTL az egyesről? Tudjuk, ki lopta el, és hogyan szerezd vissza!" címmel ad tanácsokat a nézőknek arra, hogyan cselezhetik ki az új szabályt, s a szövegből kiérezhető az RTL véleménye a parlamenti döntésről.

„Itt az ideje lakatot tenni a hűtőszekrényre, mielőtt az állam minden háztartásba berombol, és kicseréli a dobozos tejet, vagy beteszi a frigóba a banánt, hiába mondjuk, hogy annak nem ott van a helye. A csatornák átsorolása után csak arra tudunk gondolni, hogy ez lesz a következő lépés" – közli az RTL Klub. Beszámolója szerint július elején a nézők tömegei mérgesen telefonáltak, „az ügyfélszolgálatosok pedig valószínűleg jobban ismerik mostanra a hazai távirányítópiac gomb­elosztási rajzát, mint a saját sze­mély­igazolványukat."

Azzal folytatják: aggodalomra semmi ok, nem kell minden alkalommal szorosra zárni a szemét, és teli tüdőből énekelnie az Interna­cio­nálét öt gyors kapcsolásig annak sem, aki még véletlenül sem szeretne egy pillanatot se elkapni a kincstári csatornákból.

Képben vannak. Az RTL Klub székháza
Képben vannak. Az RTL Klub székháza
Móricz-Sabján Simon

Az állami hírek elkerüléséhez egyelőre nem kell alvilági módszerekhez folyamodni, elég, ha a televízió menüsorában kikeresi a kedvencek menüpontot. Azt írják: „Szerencsésebbeknek ehhez még pötyögniük sem kell, ha a távirányítódon van FAV-feliratú gomb, akkor tenyerelj rá, ő lesz a te embered. Ebben a menüpontban kiválaszthatod a kedvenc csatornáidat, és azt is, hogy melyik állomáson jelenjenek meg. Így az RTL Klub visszakerülhet a megszokott 1-es csatornára, igazi forradalmárok pedig csak azért is beállíthatják a kínai kábelcsatorna 24 órás rókamanguszta realityjét az M4 helyére, ott 18-ig valódi műsor úgy sem lesz (itt indul az állami sportcsatorna, az M4 Sport – A szerk.), egyelőre csak a helyet foglalja a többi csatorna elől.

Kevésbé elegáns, de annál hatékonyabb megoldás, ha a tévét nem valamelyik számozott gomb, hanem a stand-by (igen, az a nagy piros vagy zöld, de a többitől mindenképpen elütő) gomb megnyomásával kapcsolod vissza, így azon a csatornán folytathatod a szórakozást, ahol abbahagytad."

Más csatornáknak is gondot okozott az átállás. Az Euronews tájékoztatása szerint a magyar nyelvű hírtelevíziót nem vették ki a csatornák közül, de a változtatás miatt ideiglenesen eltűnhetett. Ebben az esetben az Euronews azt javasolja a nézőinek, hogy a televízió beállításainál válasszák ki az újrahangolás funkciót, és néhány perc múlva ismét nézhetik a hírcsatornát.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.