Állambiztonsági akták: Schiffer újra nekifut

Az LMP-s Schiffer András határozati javaslatban kezdeményezi, hogy a kormány év végéig alkossa meg az állambiztonsági múlt feltárására vonatkozó törvényjavaslatot és terjessze azt az Országgyűlés elé.

A független képviselő ezt szombati, budapesti sajtótájékoztatóján jelentette be, emlékeztetve arra, hogy az parlamenti többség már háromszor utasította el az LMP aktanyilvánosságot célzó kezdeményezését.

Schiffer András szerint az LMP a politikai térkép átrajzolására vállalkozott
Schiffer András szerint az LMP a politikai térkép átrajzolására vállalkozott

Ezt azzal indokolták, hogy az indítványt nem találták megfelelő minőségűnek, pedig a javaslatot az LMP a kormánypártok korábban hangoztatott aggályait orvosolva készítette el – tette hozzá Schiffer András.

Az LMP társelnöke jelezte, a kétharmados többség három év alatt nem volt képes arra, hogy biztosítsa az aktanyilvánosságot.

Schiffer András szerint ha határozati javaslatát elutasítják, akkor a Fidesz-KDNP azt bizonyítja, hogy ők maguk is a továbbélő hálózatok foglyai.

Hozzátette: nem pusztán a múlt tisztázásáról vagy erkölcsi elégtételről van szó. A mai napig rengeteg jel mutat arra, hogy a rendszerváltozás utáni politikai, gazdasági és kulturális átalakulást nagymértékben szőtték át a túlélő állambiztonsági hálózatok – mondta.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.