Alkalmatlan traffipaxok negyedmilliárdért?

Rosszul működnek az új rendőrségi traffipaxok, az 50 új készülék gyakran téved az eljárás elindításához szükséges adatokban - közölte kedden az MTV Híradója.

A Híradó értesülései szerint az új traffipaxokról - amelyektől a rendőrség minden eddiginél hatékonyabb fellépést remélt a gyorshajtók ellen - a próbaüzem alatt kiderült, hogy a berendezések műholdas helymeghatározó rendszere olykor téves adatot rögzít, és az eljárás megindításához szükséges adatok sem mindig jelennek meg a műszer kijelzőjén.

Az új traffipaxok darabja négy és fél millió forintba kerül, a rendőrség ötven ilyen készüléket vásárolt.

Az új, éjjel is látó lézeres sebességmérő berendezésnek elvben rögzítini kell a jármű rendszámát, a gyorshajtás pontos idejét és a helyszín koordinátáit. A műszert az ország több megyéjében egyidőben tesztelik a rendőrök. Az MTV Híradójának értesülései szerint a próbaüzem alatt előfordult, hogy a műszer "bizonyításra alkalmatlan" adatokat rögzített.

A hírműsor szerint volt, hogy a műholdas helymeghatározó rendszer téves adatot mért, és olyan is előfordult, hogy az eljárás megindításához szükséges adatok nem jelentek meg a műszer kijelzőjén. A rendőrök szerint az új traffipax hibái javíthatók, a próbaüzemet pedig nem állítják le. A berendezéseket használó rendőrök képzése is folytatódik.

A próbaüzem alatt jelentkező hiányosságokat az ORFK már jelezte a gyártónak, és a cég ígéretet tett a hibák kijavítására - közölte a Híradó, hozzátéve, a kft. vezetői a nyilvánosság előtti nyilatkozatot nem vállalták.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.