Alcsútdoboz elhatárolódik Alcsútdoboztól

Alcsútdoboz önkormányzata elhatárolódik az Egymillióan a magyar sajtószabadságért (Milla) október 23-i fővárosi demonstrációjától, annak céljaitól és az ott elhangzottaktól. A település önkormányzata erről a tüntetésen megjelenő Alcsútdoboz feliratú táblák miatt adott ki szerdán közleményt.

A kommüniké szerint az önkormányzat semmilyen hivatalos felhatalmazást nem adott senkinek, hogy a politikai rendezvényen a települést képviselve, annak nevét ábrázoló táblával megjelenjen.

Közölték azt is, hogy magánszemély a település képviseletében nyilvános rendezvényen csak a polgármester vagy az önkormányzat képviselő-testületének felhatalmazásával vehet részt. A településsel kapcsolatos bármilyen hivatalos közleményt vagy nyilatkozatot kizárólag a polgármester vagy helyette a felhatalmazásával valamelyik helyi önkormányzati képviselő tehet.

Az önkormányzat a közleményben megerősíti azt is, hogy a település tagjai magánemberként bármikor szabadon gyakorolhatják a véleménynyilvánításhoz, a szólásszabadsághoz, illetve a gyülekezéshez való alkotmányos jogaikat.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.