Alaposan megvágták Vadai Ágnest

Mélyen a zsebébe kell nyúlnia a szocialista Vadai Ágnesnek, egykori honvédelmi államtitkárnak a Szolnoki Munkaügyi Bíróság keddi első fokú ítélete szerint: a verdikt kimondja, hogy az MSZP-s politikus 2007-ben jogellenesen bocsátotta el a képviselői munkatársát.

Közel 1,7 millió forint megfizetésére kötelezte a Szolnoki Munkaügyi Bíróság első fokon az MSZP-s Vadai Ágnest, aki még 2007 augusztusában jogellenesen bocsátotta el az általa országgyűlési képviselői munkatársként alkalmazott Kálmán Imrét - adta hírül a szoljon.hu.

A felmondás után Kálmán Imre azzal állt elő, hogy Vadai feketén alkalmazta őt, ezért keresetet nyújtott be munkaviszony-felmondás jogellenességének megállapítását kérve a bíróságtól. A férfi szerint az ő feladata volt a pártélet szervezése Vadai választókörzetében. A perben alperes egykori államtitkár ugyanakkor azt állította, hogy nem volt munkaviszony közte és az alperes között.

A keddi döntésével a bíróság arra kötelezte Vadait, hogy az ítélet jogerőre emelkedésétől számított  15 napon belül fizessen meg a 2007. augusztus 31-től 2008. május 17-ig terjedő időre 1 millió 132 ezer 104 forint elmaradt munkabért, továbbá munkaviszony helyreállítása mellőzése címén 264 ezer 960 forintot. A bíróság a felperes keresetét ezt meghaladóan elutasította.

"Ezen túl a bíróság arra is kötelezte Vadait, hogy fizessen meg 95 ezer 385 forint le nem rótt eljárási illetéket és 95 ezer 175 forint költséget, továbbá  a felperesnek 100 ezer forint perköltséget. Az első fokon eljárt Szolnoki  Munkaügyi  Bíróság ítélete ellen a kézbesítéstől számított 15 napon belül fellebbezésnek van helye a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Bírósághoz" - tájékoztatta a szoljon.hu-t Sándor Géza a megyei bíróság elnökhelyettese.

A portál megkereste Vadai Ágnest is, aki a lap tudósítójától értesült az ítélethirdetésről:

- Sem engem, sem a jogi képviselőmet erről nem értesítettek, így nem tudom kommentálni az ítéletet - nyilatkozta.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.