Alapjövedelmet biztosítana a Párbeszéd Magyarországért

A "felső egymillión" kívül mindenki számára alapjövedelmet biztosítana a Párbeszéd Magyarországért (PM). A Fidesz szerint ez demagógia. Halász János frakciószóvivő azzal szúr vissza, hogy szerinte "a szociálliberális kormány szétverte a családtámogatást", kevéssé tisztázva, hogy ehhez mégis mi köze a PM-nek.
A Párbeszéd Magyarországért (PM) társelnöke szerint az alapjövedelem bevezetése a lakosság kilencven százalékának előrelépést jelentene. Szabó Tímea a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában csütörtökön azt mondta: csupán a lakosság felső tíz százaléka, a legjobb anyagi helyzetben lévők nem részesülnének a juttatásban. Az országgyűlési képviselő kijelentette, hogy Orbán Viktor miniszterelnök költségvetésével mindössze ez a felső tíz százalék léphet előre. A PM költségvetési módosító javaslata, amelyben szerepel az alapjövedelem bevezetése is, a nincstelenek tömegein és a dolgozói szegénységben élőkön segítene. A PM 2200 milliárd forintot csoportosítana át a költségvetésben úgy, hogy az államháztartás hiánya egyetlen fillérrel sem nőne - tette hozzá.

 A Fidesz-frakció szóvivője szerint a Párbeszéd Magyarországért (PM) által javasolt alapjövedelem a felelőtlenség és a demagógia iskolapéldája. Halász János a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában csütörtökön azt mondta, hogy Szabó Tímea, a PM társelnöke teljesen hiteltelen, és elhallgatja a valóságot: azt, hogy éppen "a szociálliberális kormány" vette el az emberektől a fizetéseket. A szóvivő hozzátette, hogy a családtámogatási rendszert is szétverték, míg a jelenlegi költségvetésnek köszönhetően havonta gyermekenként 2500 forinttal több jut a családoknak. A gyermekszegénység ellen a mostani kormány tette a legtöbbet, amely ezenkívül újraépítette és megduplázza a korábban lerombolt otthonteremtési támogatást is - mondta Halász János, kijelentve: mindenkinek a megfelelő segítséget kell nyújtani, differenciáltan.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.