Aláírta a BKK az új jegyautomaták beszerzéséről szóló szerződést

Aláírta a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) és a tenderen nyertes T-Systems a megállapodást az új jegyautomaták gyártásáról, telepítéséről és üzemeltetéséről - közölte a központ és a Főpolgármesteri Hivatal szerdán az MTI-vel.

A BKK a jövő év elején kezdi meg az automaták cseréjét az elektronikus jegyrendszer bevezetésének projektjén belül. A folyamat másfél éven keresztül zajlik, a háromszáz automatából többféle jegy- és bérlettípust is lehet majd vásárolni, elfogadják a bankjegyeket és bankkártyákat is. Az érintőképernyős monitorú jegykiadók több nyelven kommunikálnak.

Az ismertetés szerint a készülékek képesek lesznek a majdani utazási kártyák kiadására vagy az utasoknál már meglévő kártyák feltöltésére is. A vandálbiztos automatákat kamerákkal és riasztórendszerrel szerelik fel.

A nyertes T-Systems nettó 5,7 milliárd forintért gyártja, szállítja és üzemelteti majd a jegykiadókat, a beruházáshoz a szükséges 3 milliárdos forrást a Fővárosi Közgyűlés biztosította. Az új eszközök minden metró- és több HÉV-állomáson, valamint az összes fontos nappali és éjszakai közlekedési csomópontban megtalálhatók lesznek.

A BKK 2012 májusában vette át a jegy- és bérletértékesítést a BKV-tól, a közbeszerzési eljárást 2013 januárjában írták ki. Bírálati szempont volt a készülékek beszerzési, telepítési és üzembe helyezési, valamint üzemeltetési költsége, a jótállás időtartama és az automaták szállításának határideje.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.