A Jobbik menetel, az MSZP aláírást gyűjt a miskolci Avason

Támogató aláírásokat gyűjt az MSZP Miskolcon, az Avason ahhoz a javaslatához, amelyben a párt kezdeményezte, hogy a kormány különítsen el egymilliárd forintot a lakótelepen visszaélésekkel eladott lakások megvásárlására és a felhalmozódott rezsihátralékok rendezésére. A pártnál a Jobbik tervezett tüntetésére utalva azt mondták: a masírozás, a feszültség növelése helyett megoldásokat kell találni.

A szocialisták erről szóló határozati javaslatát hétfőn ismertette négy borsodi képviselő Budapesten.

Gúr Nándor, Káli Sándor, Simon Gábor és Varga László Miskolcon, az avasi lakótelepen tartott keddi sajtótájékoztatóján azt mondta: az volna a legeredményesebb, ha az ingatlanokat a Nemzeti Eszközkezelő vásárolná meg, az állam pedig biztosítaná, hogy önkormányzati vagy belügyminisztériumi bérlakásként a térség eladósodott, hitelkárosult családjainak rendelkezésére álljanak. Az ingatlanárak egyébként is alacsonyak, tehát beruházásként sem lehet rossz ez a megoldás - tették hozzá.

Simon Gábor hangsúlyozta: javaslatukkal azt szeretnék elérni, hogy végre érdemi intézkedés történjen.

Gúr Nándor szerint a javaslat forrása például a debreceni stadion építésére vagy más "luxusberuházásokra" szánt összeg lehetne, hozzátéve, hogy ezzel a pénzzel valódi támogatást nyújthatnának a helyi fideszes városvezetők az Avason élőknek.

Az MSZP alelnöke a Jobbiknak az avasi lakótelepre tervezett, a Magyar élet menete elnevezésű demonstrációjára utalva azt mondta: a masírozás, a feszültség növelése helyett megoldásokat kell találni, és az ő javaslatuknak ez a célja.

Káli Sándor korábbi polgármester azt mondta: a miskolci önkormányzat 2010 előtt megtette a szükséges lépéseket a Fészekrakó-ügyként ismertté vált 4,5 milliárd forintos bűncselekmény-sorozat kezeléséért. Kezdeményezték akkor például a jogellenesen új tulajdonos birtokába került lakások visszavásárlását, a fideszes városvezetők viszont leállították az intézkedéseket.

Varga László azt hangsúlyozta, hogy a lakások megvásárlásával a Nemzeti Eszközkezelőnek végre lenne valós feladata, mert szerinte a devizahiteleseken nem igazán segít, illetve segített eddig.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.