Aláírást gyűjt az MSZP a fizetések emeléséért

Az MSZP szombaton aláírásgyűjtésbe kezdett Budapesten, a szocialisták a bérek emelésére kívánják rábírni a kormányt – közölte Kunhalmi Ágnes, a párt budapesti elnöke szombaton.

Az ellenzéki politikus a fővárosban tartott sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, követelésük nem jóléti juttatásra irányul, hanem egy olyan gazdasági filozófia bevezetésére, amelynek középpontjában az "országot a hátán hordó" munkavállalók állnak, azok, akiktől szavai szerint a Fidesz mindent elvett, akiket "megnyomorított".

Az MSZP szeretné kikényszeríteni, hogy a közszférában senki ne kereshessen havonta nettó 150 ezer forintnál kevesebbet - mondta Kunhalmi Ágnes, majd hozzátette, a főiskolát végzettek esetében ennek az összegnek 175 ezer forintnak, az egyetemi diplomásoknál 200 ezer forintnak kell lennie.

A politikus ugyanilyen fontosnak nevezte, hogy a minimálbér úgy érje el a nettó 100 ezer forintot, hogy közben a munkaadók terhei csökkennek. Ehhez új, többkulcsos adórendszerre van szükség, amelyben a tehetősek "megfizethető, normális mértékű" adókat fizetnek, míg a kiskeresetűekre minimalizált terheket rónak ki - fejtette ki.

Az MSZP budapesti elnöke szerint ez a változtatás 380-400 milliárd forintos éves kiadást jelentene az államnak, amire - szerinte - meglenne a költségvetési fedezet.

"Nem a pénz, hanem a jó kormányzás hiányzik" - fogalmazott Kunhalmi Ágnes, és hangsúlyozta, ha a kormány nem tesz lépéseket a fizetések emeléséért, akkor az ország kiürül, és nem marad senki, aki adót fizetne.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.