Aláírásgyűjtést indít a helyi Fidesz a bevándorlók szegedi betelepítése ellen

Aláírásgyűjtést indít a helyi Fidesz a bevándorlók szegedi betelepítése ellen - jelentette be a párt városi elnöke csütörtökön a Tisza-parti városban.

Nógrádi Tibor sajtótájékoztatóján azt mondta, a szegedieknek és - mivel Botka Lászlót megnevezték, mint az MSZP miniszterelnök-jelöltjét - a magyar embereknek is választ kell kapniuk, mi a szocialista politikus álláspontja a kötelező betelepítési kvótáról.

A szegedi közgyűlésben a párt frakcióvezetői posztját is betöltő politikus közölte, a képviselő-testület elé terjesztették azt a határozati javaslatot, amelyben Szeged is csatlakozna azokhoz az önkormányzatokhoz, melyek kiállnak a kormány a kötelező betelepítési kvóta elleni intézkedései mellett. Hozzátette: a közgyűlés következő ülése előtt megkeresnek minden képviselőt, hogy támogassák a határozati javaslat napirendre vételét és elfogadását.

Mihálffy Béla fideszes képviselő közölte, a párt helyi csoportja folytatja a kvóta elleni aláírásgyűjtést, melyet kiegészítenek egy "Szeged-specifikus" ponttal. Azok csatlakozását várják, akik nem értenek egyet Martin Schulz, az Európai Parlament elnökének kijelentésével, miszerint menekülteket lehet küldeni Szegedre.

Martin Schulz, az Európai Parlament elnöke a Stern című német hírmagazinban megjelent - a magyar kormány kvótareferendumát bíráló interjújában - egyebek mellett új fogalmazott, hogy Magyarországon is vannak települések, ahol nem utasítják el a menekülteket. Ilyen például Szeged, egy "elkötelezetten baloldali város, oda bármelyik menekültet el lehet küldeni".
A szegedi városvezetés a sajtótájékoztató után az újságíróknak kiosztott közleményében leszögezte, Martin Schulz tavaly áprilisban a menekülthullám tetőzése előtt járt a csongrádi megyeszékhelyen. A vele készült interjúban úgy említette Szegedet mint az emberséges, humánus, európai viselkedés mintapéldája.

A közlemény szerint minden más magyarázat Szegedhez méltatlan és végtelenül ostoba lejáratási kísérlet.
Azt feltételezni, hogy egy város polgármestere "külön alkut" tud kötni - nemzetközi egyezmények ellenére vagy azok figyelembevétele nélkül menekülteket letelepítéséről, nemcsak teljes tájékozatlanságról, hanem "rendkívül primitív rosszindulatról" is tanúskodik - áll a közleményben.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.