Aláírásgyűjtés a debreceni Klubrádióért

A tiltakozás, az egyet nem értés kifejezése továbbra is lehetséges - mondja az a hallgató, aki aláírásgyűjtési akciót indított annak érdekében, hogy megmaradjon a Klubrádió debreceni frekvenciája.

Aláírásgyűjtési akció indult Debrecenben annak érdekében, hogy ne szűnjön meg az adás a rádió helyi frekvenciáján. A kezdeményezés egyik szervezője érdeklődésünkre azt mondta: a Klubrádió debreceni frekvenciája 2013. április 15-én lejár, ám "a tiltakozás, az egyet nem értés kifejezése továbbra is lehetséges".  Mint kifejtette, a tiltakozó ívet április 12-ig naponta 10-20 óra között lehet aláírni a RÉZI NÉNI Konyhája nevű kisvendéglőben, a Debrecen, Miklós utca 8. szám alatt. 

A Klubrádió adása 2007-ben indult meg Debrecenben, méghozzá rögtön egy kiadós botránnyal, a rádió élő adását ugyanis - amelyre többek között hivatalos volt Kósa Lajos polgármester - tüntetők zavarták meg. Igaz, az antiszemita megjegyzéseket harsogó, árpád-sávos zászlókat lobogtató tüntetők csak azután zavarták meg az élő adást, miután Kósa Lajos eltávozott a helyszínről.

A Klubrádió a debreceni frekvencián 2007 óta hírpercekkel, a nap hírösszefoglalójával jelentkezik hétköznap este nyolckor, majd hírmagazin, hírháttér következik. Regionális műsort adnak minden nap 20-24 óra között, ismétlés másnap 04-06 óra között.

A Médiatanács 2011-ben hat rádió esetében döntött a frekvenciák megújításáról. A Klubrádió debreceni, a Rádió1 békéscsabai, a Rádió Antritt dunaföldvári frekvenciája, illetve a Hajdúnánás 93,3 MHz, a szombathelyi Nyugat Rádió és a dombóvári N-Joy Rádió a meghosszabbított szerződés alapján folytathatja szolgáltatását a digitális átállás időpontjáig, amikor a szerződések lejárnak.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.