Aláírásgyűjtés a szegedi óvodabezárások ellen

Egy nap alatt 350-en csatlakoztak az öt szegedi óvoda bezárása elleni petícióhoz. Tiltakoznak a szülők, mert ha pénteken megszavazza a közgyűlés, akkor a megmaradó óvodák egyharmadában 25 főnél nagyobb csoportokba kellene járniuk a gyermekeknek.

Öt óvodát bezárna a baloldali többségű szegedi önkormányzat, további háromban pedig csökkentené a csoportok számát. A szülők attól tartanak, hogy ez utóbbi terv újabb óvodák bezárását vetíti előre.

A városban aláírásgyűjtés indult a tervezett intézkedés ellen. Elsősorban érintett szülők írták alá a petíciót, amelyen a legelső napon 350 aláírás gyűlt össze - írja a Szegedma.hu portál. Az indoklás szerint egyes óvodákat azért kell bezárni, mert nagy forgalmúak arrafelé az utak, és rossz a levegő. Egy másik óvodánál viszont éppen az a baj, hogy nehezen közelíthető meg tömegközlekedéssel.

Szakemberek szerint az egészséges, jól kezelhető óvodai létszám húsz gyermek csoportonként. Ha a tervezett bezárás mellett döntenek, akkor az átlagos létszám 24,2-re emelkedne, de a csoportok egyharmadában ténylegesen 25 fölé emelkedne a gyermekek száma.

Kifogásolják a szülők azt is, hogy mire akarják használni az így felszabaduló épületeket. Egy egykori bölcsődéből orvosi rendelőt alakítanak ki - holott bölcsődéből hiány van a városban. Új bölcsőde mégsem alakul, két bezárandó intézménybe az óvodai és a bölcsődei igazgatóság munkatársai kerülnek. További két óvodát átvenne az IKV - ezek olyan részen vannak, ahol magasak az ingatlanárak, vélhetően kiárusítanák őket.

A szülők párbeszédet szeretnének a tervezett óvodabezárásról, mert úgy ítélik meg, hogy a felhozott indokok nem a valóságot tükrözik.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.