Ákos cége több mint félmilliárdot halmozott föl

Mint tudjuk, Kovács Ákos szerint a nőknek nem kell annyit keresniük, mint a férfiaknak. Most már legalább azt is tudjuk, hogy ő mennyit keres: előadó-művészettel foglalkozó betéti társaságának mérlegfőösszege 2014 végén meghaladta az 576 millió forintot. Osztalékot viszont nem fizetett.

Évek óta sikeresen működik, de osztalékot nem fizet Kovács Ákos énekes-zeneszerző vállalkozása, a zeneműkiadással és zenei produkciós tevékenységgel foglalkozó Fehér Sólyom Bt. - írja a Napi.hu.

A lap a Céginfo.hu adataira hivatkozva közli: 2010-ben és 2012-ben kiemelkedően jó évet zárt a vállalkozás, a megelőző évekhez képest 90 millióval sikerült a nettó árbevételt növelni, így 2010-ben 261 milliós, 2012-ben 241 milliós forgalmat bonyolított. A bevétele 2013-ban 285 millióra nőtt, majd 2014-ben némi visszaesés következett, az éves forgalom 267 millió forint volt.

A cég adózott eredménye tavaly meghaladta a 97 milliót, de osztalékot nem fizetettek a tulajdonosoknak - hasonlóan a korábbi évekhez. A Napi.hu 2009-ig kikereste az Elektronikus beszámoló portálon a Fehér Sólyom Bt. taggyűlési határozatait, s ezek szerint nem hagytak jóvá osztalékfizetést, az adózott eredményt az eredménytartalékba helyezték. A társaság 2014-es mérlegfőösszege (vagyona) 576,7 millió forint volt.

Az 1992 májusában létrehozott Fehér Sólyom Bt. beltagja Kovács Ákos, kültagja felesége, Őry Krisztina. Jelenleg egy bejelentett dolgozója van; tavaly az átlagos statisztikai létszám 2 fő volt, s bérre 1,68 millió forintot fizettek ki.

Mint beszámoltunk róla, a zenész hatalmas felháborodást keltő nyilatkozatot tett arról, hogy szerinte mi a nők igazi feladata: y tartozzanak valakihez és hogy gyerekeket szüljenek.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.