Aknát raktak a polgármester autója elé

Egyházasharasztiban egy férfi a délszláv háborúból származó aknát rakott a polgármester autója elé.

A Baranya megyei Egyházasharaszti polgármestere, Vida Dezső hétfőn este autóval a földjére tartott, amikor azt vette észre, hogy a község határában egyik falubelije, Zs. István valamit letesz az útra, s elhátrál onnan. Vida kikerülte az akadályt, s továbbment. Visszafelé jövet már nem volt az úton az ismeretlen tárgy, a faluba beérve viszont a helybéliek azt állították, hogy Zs. István aknát tett a kocsija elé. A polgármester kihívta a rendőröket, akik őrizetbe vették az akkor épp baltával fenyegetőző Zs. Istvánt, és házkutatást tartottak a 45 éves, egyedül élő, évtizedek óta állástalan férfi otthonában. Az egyházasharasztiak úgy tudják, hogy a rendőrök három, jugoszláv típusú botlóaknát találtak a házkutatás során.

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság utóbb megerősítette, hogy valóban három, a délszláv háborúból származó robbanószerkezetet találtak egy egyházasharaszti férfinál, s emiatt robbanóanyaggal való visszaélés gyanújával indítottak ellene eljárást. Az egyik szerkezetet a tűzszerészek a falu határában felrobbantották, a másik kettőt biztonságos helyre vitték, hogy ott megsemmisítsék.

Vida Dezső azt állítja, hogy korábban nem volt összetűzése Zs. Istvánnal. A 70 esztendős polgármester arra gyanakszik, hogy a gyakran alkoholizáló Zs. Istvánt valaki a kocsmában hergelte ellene, de ennek okát egyelőre nem is sejti a 330 lelkes település első embere. A falubelieket meglepte, hogy tegnap a rendőrség hazaengedte az aknával fenyegetőző férfit.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.