Akit már másodszor rúgnak ki

Szerdára is jutottak ismert nevek és elismert alkotók a közmédiából kirúgottak listáján.

Szerdán másodszor is elbocsátották a közmédiából Balázs Attilát, a rádió kulturális szerkesztőségének egykori vezetőjét. Balázs Attilával már a nyári, első körös leépítéskor is közölték, hogy a továbbiakban nem tartanak igényt a munkájára, de fellebbezett és végül nem rúgták ki. Szerdán azonban a második körös csoportos leépítésnél újra közölték vele, hogy mennie kell. Balázs Attila évekig vezette a rádió irodalmi műsorát, majd a Nap történetei című műsort. Balázs Attila 1994 óta dolgozott a Kossuth és a Bartók Rádióban, költői és prózaírói munkásságáért 2010-ben megkapta a József Attila-díjat.

A közmédia vezetése úgy állapodott meg az üzemi tanácsokkal, hogy a mostani 367 fős leépítés során a kirúgottak szociális indokok alapján most is fellebbezhetnek majd, a végső döntést a munkáltatói jogokat gyakorló Böröcz István, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) vezérigazgatója hozza majd meg. A nyári több mint 500 fős elbocsátáskor így mindössze 25 dolgozónak kegyelmeztek meg. Az alap az idei üzleti tervében a kétkörös leépítéssel hozzávetőleg hétmilliárd forintos bérköltséget próbál megspórolni, a végkielégítések kifizetése miatt ez a megtakarítás a 2012-es költségvetésében jelentkezik először. 

Az ismert személyiségek közül szerdán elküldték az évtizedek óta rádióbemondóként dolgozó Szalóczy Pált, akit a nagyközönség onnan is ismerhet, hogy a metróban ő mondja be: „Kérem, vigyázzanak, az ajtók záródnak”. Felmondtak a közmédia egyik legjobb légifotósának is. H. Szabó Sándornak az iszapkatasztrófáról és a 2010-es magyarországi árvízről készült fotói bejárták a világot, a New York Times Lens blogja is kiemelten foglalkozott az árvízről készült, az absztrakt festményeket idéző légi felvételeivel.

Elbocsátják Manek Attilát, az MTI fotószerkesztőségének korábbi vezetőjét is. Az Index szerint megváltak Balogh Zsolt vezető rendezőtől is, aki 1969 óta dolgozott az MTV-nek, és azóta több mint 500 dokumentumfilmet, tévéfilmet és szórakoztató műsort rendezett. Szarajevó kávéház című filmjéért 1998-ban a monte carló-i Nemzetközi Fesztiválon a zsűri különdíját kapta. 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.