Sólyom nem kell a Fidesznek? Ki lesz helyette?

Lassan összeáll az új Orbán-kormány, ahogy arról először a Népszabadság számolt be. Nyolc csúcstárca lehet, miniszteri posztra esélyes Varga Mihály, Martonyi János, Navracsics Tibor, Fellegi Tamás Fazekas Sándor, Simicskó István, Matolcsy György és Pintér Sándor.

A Népszabadság már április 2-án megírta, hogyan állhat össze Orbán Viktor kormánya. Az információkat tegnap azzal egészítettük ki, hogy Kövér László házelnöki posztja egyre biztosabbnak tűnik, Pelczné Gál Ildikó pedig Brüsszelben folytatja EP-képviselőként.

A Népszava mai cikke is a Népszabadság listájából indul ki. Varga Mihály kormányfő-helyettesi posztja biztos, a Népszava feltételezése szerint kancelláriaminiszter lesz a Fidesz elnöke, aki a csúcstárcák és a kormányfő közötti összeköttetésért és a büdzsé egyensúlyáért felel. Így Matolcsy Györgyhöz tartozna a mostani gazdasági és a pénzügyi tárca is, míg Navracsics Tibor igazságügyi és közigazgatási miniszter lesz. Információink szerint ez tévedés, a kancellária vezetésére továbbra is Navracsicsnak van a legnagyobb esélye, a Heti Válaszban is ebből indulnak ki.

A lap szerint valószínűtlen, hogy Sólyom Lászlót ismét köztársasági elnökké választaná a Fidesz frakciója. Helyette Schmitt Pál, Vizi E. Szilveszter, vagy akár a volt szocialista képviselő, később alkotmánybírósági elnök Bihari Mihály kerülhet a posztra.

Szíjjártó Péter frakcióvezető lesz - állítja a lap. Információink szerint ez nem felel meg a valóságnak. A jegybankelnöki posztra Surányi Györgyöt és Hamecz Istvánt tartják esélyesnek. Járai Zsigmond neve nem szerepel a találgatásokban, miután elvállalta a Mol igazgatósági tagságára a jelöltséget.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.