Aki magyar, velünk szív

A trafik-koncessziók gyanúra okot adó Tolna megyei jelenségeiről tartott sajtótájékoztatót az MSZP Szekszárdon. Kiderült, hogy több kormánypárti politikus és annak rokona jutott dohánybolthoz Tolnában a múlt héten kiértékelt tender eredményeképp.

A keddi sajtótájékoztatón Frankné Kovács Szilvia, az MSZP megyei elnökhelyettese erkölcstelennek minősítette a trafikok odaítélésének módját. A politikus arra hivatkozva tette ezt, hogy a szekszárdi Hadházy Ákos, fideszes helyi képviselő a HVG-nek adott nyilatkozata szerint a kormánypártok politikai egyeztetése után dőlt el, ki jut koncesszióhoz. Az eredmények azt mutatják, hogy sokan a kapcsolataik révén kaptak dohányboltot Tolnában, ezért a szocialisták közérdekű bejelentést tesznek a megyei főügyészségen, kérve, hogy a nyomozó hatóság vizsgálja ki a trafikmutyi gyanús elemeit.

A tájékoztatón megtudtuk azt is, hogy trafikhoz jutott Szekszárd fideszes polgármesterének és parlamenti képviselőjének, Horváth Istvánnak a húga. Dombóváron, a város fideszes országgyűlési képviselőjének, Patai Vilmosnak a lánya nyithat két dohányboltot. A szekszárdi képviselő-testület KDNP-s képviselője, Fajszi Lajos és testvére, a takarítóvállalkozóként dolgozó Fajszi Sándor összesen öt trafik megnyitására nyert jogot a megyében.

Az „Aki magyar, velünk szív” mottóval megtartott sajtótájékoztatón szó került arról is, hogy Iregszemcse Fidesz-KDNP-s polgármesterének, Süvegjártó Csabának autókereskedésből élő unokatestvére is trafikos lesz hamarosan. Amiképp Puch József, Madocsa kormánypárti alpolgármestere is. Az 55 éves férfi jelenleg sörözőt visz a 2 ezer lelkes faluban, s mint tudósítónknak elmondta, a szórakozóhelyből leválasztva nyit majd trafikot. Azért kényszerül erre, mert a söröző már nem megy jól, s tavalyi szívműtétje miatt úgy érzi, a vendéglátást előbb-utóbb fel kell adnia. Trafikhoz jut egy fideszes tamási városatya felesége is, Tamási fideszes országgyűlési képviselője, Hirt Ferenc meg azért lett megemlítve, mert az ő titkárának a testvére lesz majd az egyik dohánybolt gazdája. Hirtet megkérdeztük erről, de nem tudott titkára családjának sikeréről.

Még egy Tolna megyei érdekesség, amire maga az érintett hívta fel a figyelmet: Szabó Loránd, Dombóvár független polgármesterének élettársa is két trafik tulajdonosa lesz a koncessziónak köszönhetően. Szabó évek óta perben-haragban áll a városi képviselő-testület kormánypárti többségével, így meglepte őt, hogy élettársa – aki vendéglátós és kereskedői múlttal most tér vissza gyesről – nyert a tenderen. A polgármester ekképp ironizált:

- A pályázatot én írtam, értek hozzá, biztos, hogy jól megcsináltam, ám attól még aligha nyertünk volna. Inkább azért nyertünk, hogy a kormánypártiak mondhassák: lám, a zsűri igazságosan ítélt, hisz még a Fidesz kemény kritikusának, a Szabónak is jutott trafik.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.