Aki nem szavaz törvénytelenül, nem lehet Fidesz-jelölt?

Júniusban még egyhangúlag megszavazták, augusztusban azonban már le is vették az őszi önkormányzati választási jelöltek listájáról a váci önkormányzat művelődési és oktatási bizottságának elnökét, Schmuczer Istvánnét. A helyi politikus azért nem újrázhat, mert nem támogatta a városvezetés jelöltjét a művelődési ház igazgatói posztjára, így hatodszor sem sikerült keresztülverni a döntést a testületen - írta az Index csütörtökön.

„Jogom van, hogy ne támogassak törvénytelenséget" – mondta az Indexnek Schmuczer Istvánné, a Fidesz eddigi váci politikusa. Schmuczerné azonban most már úgy látja, hogy ezt a jogát nem tolerálták igazán. Schmuczerné elmondta, hogy a művház vezetésére pályázók között volt az a személy is, akit a fideszes városvezetés támogatott. Őt eddig két alkalommal szavazta le az önkormányzat általa vezetett illetékes bizottsága. Schmuczerné kijelentette, ő sem támogatta a protezsált pályázót, mert nem felelt meg a pályázatban kiírt követelményeknek, amit törvény ír elő (nem rendelkezett a felsőfokú szakmai végzettséget követő kulturális intézményben töltött 5 éves szakmai gyakorlattal).

„A szavazáson nem vettem részt, azért, mert úgy érzem, képviselőként a törvénytisztelő magatartásnak fokozottabban kell érvényesülnie a döntéseim meghozatalában" – mondta a képviselő, aki elmesélte ezt is, hogy a távolmaradást kiszavazásnak könyvelték el, aminek rögtön politikai következményei lettek. Harrach Péter választókerületi elnök hamarosan levélben értesítette, hogy levette a jelöltlistáról.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.