Ajtót mutatott két jelöltnek az Együtt-PM

Megvonta támogatását az önkormányzati választáson a VII. kerületben induló Garabits Károlytól és Devosa Gábortól az Együtt-PM, és visszalépésre, valamint a közéletből való távozásra szólította fel őket - tudatta a szövetség szerdai közleményében.
Indoklásként azt írták, hogy a korábban két civil szervezet és a baloldali pártok támogatását élvező Garabits Károlynak egy hét elteltével sem sikerült tisztáznia magát azon súlyos vádak alól, amelyek őt a sajtóban érték. A pártszövetség felszólította a Garabits Károlyt ajánló civil szervezetet, valamint az őt támogató valamennyi ellenzéki pártot, hogy határolódjanak el a "súlyos korrupciós gyanúba keveredett" jelölttől.

Hozzátették: a napokban Devosa Gáborról is kiderült, hogy "múltja súlyos korrupciós vádakkal terhelt" és egy ilyen jelöltet az Együtt-PM "nem tud és nem is kíván támogatni".

A Magyar Nemzet szeptember 23-án publikált egy "A baloldal jelöltje lopni tanít" című cikket a VII. kerületben egyéni jelöltként induló Garabits Károlyról. A lap online felületén egy hangfelvételt is megjelentetett, amelyen - az újság állítása szerint - Garabits Károly hallható. A cikkben kiemelik, hogy a politikus úgy fogalmaz: "előre nem fogadunk el pénzt", "lopni az tud, aki profi a szakmájában, az amatőr az megbukik".

Garabits Károly az MTI-nek akkor azt mondta, manipuláltnak tartja a hanganyagot, ismeretlen tettes ellen feljelentést tett és szakértői vizsgálatot kér. A nap folyamán hozzátette: független jelöltként folytatja önkormányzatiképviselő-jelölti kampányát.

Devosa Gáborról kedden az Origo azt írta, hogy Erzsébetváros korábbi alpolgármestere, az MSZP–Együtt-PM–DK közös kerületi jelöltje saját rokonától vett egy világörökségi ingatlant. Az ingatlant bérlőként még a sógora vette meg, amit kétmillió forintért vásárolt meg tőle az egykori alpolgármester, majd 17,5 millióért adott tovább - közölte a portál.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.