Ajka castingolni indul

Helyben már nincs elég munkaerő, ezért Ajka munkaerő-toborzásra indul az ország távolabbi vidékeire, hogy onnan szakembereket vigyen saját városába.
A Veszprém megyei ipari kisváros így próbál szakembereket szerezni az Alföldről, s Észak-Magyarországról. Ajkán a munkanélküliségi ráta három százalék alatt van, s helyben, valamint a település környékén nincs már az autóipari vállalkozásokban foglalkoztatható munkavállaló.

A 22 autóipari vállalkozás összesen 333 embert szeretne felvenni a közeljövőben. Nyolc általánost végzetteknek 109, szakmunkásoknak 117, érettségizetteknek 42, diplomásoknak 65 álláshelyet ajánlanak ezek a cégek.

Az elmúlt hetekben a város felvette a kapcsolatot az érintett megyék munkaügyi szakembereivel. Azt a választ kapták, hogy térségükben jelentős számban vannak olyan emberek, akik rendelkeznek a szükséges végzettséggel.

Közülük sokan mobilisak, ők a hosszú távú, biztos munkalehetőség érdekében azt is vállalják, hogy a lakóhelyüktől távolra költöznek, ígérték az ajkaiaknak a munkaügyi szakemberek.

 

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.