Erősen ajánlott olvasmány lett az új alkotmány

A közigazgatási tárca egyik háttérintézményénél, a Wekerle Sándor Alapkezelőnél két nap alatt az ott dolgozók fele igényelt ingyenes példányt az új alkotmányból – írja a Népszava.

A lap cikke szerint ebben közrejátszhatott, hogy a művet főigazgatójuk, Hidas János ajánlotta a figyelmükbe, továbbá az, hogy beazonosíthatók azok, akik nem tartják fontosnak megismerni az alaptörvényt. Hidas János – az előző ciklusban a Komárom megyei közgyűlés fideszes alelnöke – ugyanis olyan körlevelet küldött az intézmény dolgozóinak, melyben "ajánlott olvasmányként" hívja fel a figyelmet az új alkotmányra.

A politikus a lapnak írt levelében úgy fogalmazott: fontosnak tartja, hogy munkatársai ismerjék a január elsejével életbe lépett új alkotmányt, ezért felajánlotta a dolgozóknak, hogy ha a csatolva megküldött nyilatkozatot saját nevükre, aláírva kitöltik, az intézmény rendel nekik egy-egy ingyenes példányt. Ez azért hasznos, mert "az Alaptörvény teljes szövegének ismerete nélkül számos támadást indítottak ellene, ezért fontosnak tartom, hogy intézményünk minden dolgozója önmaga is elolvassa Magyarország új Alaptörvényét, és megértse, hogy alaptalanok a rágalmak, amelyek Magyarországot érték ezzel".

A Népszava szerint abban, hogy Hidas tájékoztatása szerint az eltelt két napban már az intézmény 323 munkatársának "közel fele jelezte igényét az alaptörvényre", az is közrejátszhatott, hogy a levélből egyértelműen kiderült: a visszaküldött megrendelőlapokat a dolgozói névsorral összevetve könnyedén beazonosíthatók azok, akik - a főigazgatótól eltérően – nem tartják fontosnak szóról szóra megismerni az új alkotmányt. 

A kérdésre, miszerint gondolt-e arra, hogy az irányítása alatt dolgozók maguk is el tudják dönteni, szívesen elolvasnák-e az új alaptörvényt, anélkül, hogy a munkáltatójuk ezt fontosnak tartaná, Hidas azt válaszolta: de igen, "úgy gondoljuk, mindenki el tudja maga dönteni, ezért kértük, hogy e döntésüket jelezzék". A főigazgató nem tartja aggályosnak ezt az eljárást, mert úgy véli, az adatkezelés szabályait betartva járnak el, továbbá a munkatársak "önkéntes, és természetesen semmiféle következményekkel nem járó döntése, hogy igényel-e vagy sem alaptörvényt."

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.