Ajándék Rogántól ötvenmillióért

Portikék egy év alatt 50 millió forintot kerestek a Rogánnal kötött üzleten – írja facebookos bejegyzésében Juhász Péter, az Együtt belvárosi képviselője.
Az V. kerületi polgármesterségért is ringbe szálló képviselő állítása bizonyságául időrendbe szedte az eseményeket. Ebből kiderül, hogy Portikék 2011 októberében váltak a 212 négyzetméteres Károly körúti üzlethelyiség bérlőivé. Az ingatlant egy év múltán a kerületi testület elidegenítésre jelölte ki, amit Portikék egy hónap múlva meg is vásároltak 52 millió forintért. Alig hét hónap múltán azonban úgy döntöttek, hogy megválnak tőle, és válság ide vagy oda, 102 millióért el is tudták adni. Az önkormányzat a nyári szünet múltán annak rendje és módja szerint lemondott elővételi jogáról.

Az üzletet egyébként Juhász szerint az a Dr. Sélley Zoltán, a vagyonkezelő vezérigazgatója készítette elő, akit később, 2013-ban Rogán jegyzőnek nevezett ki. És ő volt az, aki idén tavasszal egy 300 ezer forintos cipőben ment testületi ülésre, bár később azt mondta, hogy ajándékba kapta, és különben is leértékelt áron vette, akitől kapta.

Senkinek nem tűnt fel sem az áron aluli eladás, sem a vevők kiléte, holott Belváros-Lipótváros képviselő-testülete előtt három alkalommal járt az ügy: a bérbeadáskor, az eladáskor, és az elővásárlási jogról való lemondáskor - mutat rá Juhász. A kerület polgármestere ekkor Rogán volt, aki ma parlamenti képviselőként mentelmi jogot élvez.

Akkori helyettese, Puskás András az Eximbankban dolgozik. Talán mindettől nem független, hogy a választások előtt pár hónappal vesztegetés ügyében tartott házkutatást a Nyomozó Főügyészség a kerületben. A kerületi közlemény szerint a hivatal ügyeit nyomozták, amihez a testületnek, a választott képviselőinek semmi közük.

Puskás helyére egyébként Szentgyörgyvölgyi Péter ugrott be alpolgármesterként, majd Rogán őt jelölte utódául, a kerületiek pedig meg is választották, így ma ő az V. kerület polgármestere. A Fidesz jelöltjeként ő sem ígért mást, mint hogy folytatja. A törvényesség felett Dr. Sélley Zoltán őrködik továbbra is. Rogán szerint nem történt bűncselekmény, Juhász éppen az ellenkezőjét gondolja.

Juhász ellen a napokban vagyonnyilatkozati eljárást indított a belvárosi önkormányzat jogi bizottsága. A bizottság szerint Juhász valótlanul állította, hogy egyetlen bevételi forrása a tiszteletdíja, azt ugyanis az önkormányzat nem folyósítja neki, mivel állítólag többszöri kérésre sem adta be az ehhez szükséges adatokat.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.