Ágytálazott a szocialisták alelnöke

A Független Egészségügyi Szakszervezet (FESZ) felhívására két műszaknyi önkéntes munkát végzett Gögős Zoltán, az MSZP alelnöke. A politikus közösségi oldalán számolt be a kórházi tapasztalatairól.

Az érdekképviselet még február végén kérte arra a kormánytagokat és államtitkárokat, hogy vállaljanak munkát az orvosok, ápolók és beteghordók mellett, hogy az érintettek közvetlenül szerezzenek tapasztalatot az egészségügy helyzetéről. Úgy vélték továbbá, a friss munkaerő csökkentheti az orvosok, az ápolók leterheltségét az influenzajárvány idején.

Felhívásukra akkor csak a Jobbik politikusai jelentkeztek, az Emberi Erőforrások Minisztériuma viszont elutasította a lehetőséget: a tárca hivatalos közleménye az érdekvédők kezdeményezését felületesnek minősítette.

Mint most azt posztjában Gőgös Zoltán szocialista politikus írja: megpróbálta felvenni a munka ritmusát, ami mind fizikailag, mind szellemileg elképesztően megterhelő volt.

„Csak csodálni tudom azt a teljesítményt, amit szinte megalázóan alacsony fizetésért az itt dolgozók, időnként erőn felül produkálnak. Ráadásul itt mindig 100 százalékot kell nyújtani, ugyanis a vénából nem lehet visszaszívni a tévesen beadott injekciót."

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.