Az Orbán-kormány 80 millióért simán elfelejti, hogy menekült vagy

Szerezzen állandó lakhelyet önnek és családjának az Európai Unióban! - ezzel a felkiáltással kínálja a magyar kormány kétoldalas hirdetése a letelepedési kötvényt a NewAfrican magazin friss számában.

A magyar kormány hirdetésére, amely a NewAfrican magazin legfrissebb számában toboroz afrikai bevándorlókat, a 444 hívta fel a figyelmet.

A számos eljárási könnyítést ígérő fizetett cikkben megszólaltatják Garamvölgyi Balázs bahreini konzult (aki ott volt Orbán Ráhel és Tiborcz István bahreini energiaminiszternél történt látogatásán, de aztán hirtelen nem emlékezett semmire), aki elmondja, hogy a program elsősorban a közép- és felsőosztálybelieket célozza. (Mindez kissé cinikusan hangzik annak fényében, hogy Orbán Viktor kormányfő a tusnádfürdői beszédében milliónyi afrikai menekültet – „valójában a Líbia mögötti térségből érkező népességnyomásra kell felkészülnünk, és annak a nagyságrendje sokkal nagyobb lesz, mint amit eddig megtapasztaltunk” – vizionál, akit meg kell állítani és börtönbe zárni a törvényeknek megfelelően. „Emberségesen” – fogalmazott a miniszterelnök.)

A letelepedési kötvényt 300 ezer dollárért (átszámítva hozzávetőlegesen 83 millió forintért) kínálják. Eddig négyezret adtak el belőle úgy, hogy közben az országot elárasztják az idegengyűlölettel megalapozott Tudta?-plakátok.

A magazin augusztusi-szeptemberi számának címlapja érdekes módon a menekültkérdéssel foglalkozik. A belépés megtagadva – harsog a cím a fejléc alatt, a cikk pedig az európai menekülttáborok ismeretlen történetét taglalja. 

 

 

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.