'Adósságba taszítja a Fidesz a fiatalokat'

Adósságba hajszolja a kormány a kitörésre vágyó fiatal értelmiségieket – állítja a 4K! (Negyedik Köztársaság) mozgalom, amely szerint a kabinet által kínált új diákhitel-konstrukció nem jelent megoldást az egyetemisták számára.

Többmilliós adósságot tud csak ajánlani a kormány azoknak a fiataloknak, akik nem a Fidesz elképzeléseinek megfelelően tanulnak tovább – fogalmaz szerdai közleményében a 4K! (Negyedik Köztársaság) mozgalom.

A szervezet emlékeztet rá: a múlt héten láttak napvilágot a felsőoktatás 2012-es keretszámai, amelyek szerint drámaian csökkent több képzési területen az állami finanszírozású helyek száma. A gazdaságtudományi területen például a korábbi több mint 4000 fő helyett most mindössze 250 fiatal tanulhat térítésmentesen. Az állami finanszírozású férőhelyről kiszorított fiataloknak évi 800 000 forintos új diákhitel-konstrukciót ajánl a kormány, amelyet csak a tanulmányok fedezésére lehet felhasználni.

A 4K! úgy véli: a kormány az intézkedéseivel adósságba hajszolja a kitörésre vágyókat, akik így többmilliós hitellel a vállukon vághatnak neki az önálló életnek. Az egyébként is bizonytalan munkába állási lehetőségekkel szembesülő fiataloknak ez reménytelen jövőképet nyújt, és még azokat is elvándorlásra ösztönzi, akik saját képességeik és vágyaik alapján szerettek volna itt, Magyarországon továbbtanulni – fogalmaz a közlemény.

A 4K! szerint a Fidesz az ország jövőjét játssza el azzal, hogy már az egyetemi tanulmányok megkezdése előtt elzárja az itthoni boldogulás lehetőségét a fiatalok elől.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.